Punajuurisosekeitto
2.4.2008 16.18
Saara Törmä
Lämpöni, lempeni annan punajuurisosekeitolle.
Neljälle
- 3 keskikokoista punajuurta
- 500 g porkkanoita
- 1 suuri sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna tai noin 1 tl kuivattua inkivääriä
- 1 rkl öljyä
- 12 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- 1 tl luomuappelsiinin kuorta raastettuna
- Kuori punajuuret, porkkanat, valkosipuli ja sipuli, ja pilko ne palasiksi.
- Kuumenna kattilassa öljy ja paista siinä kasviksia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.
- Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot.
- Keittele keittoa kannen alla 50 minuuttia. Lisää joukkoon sitruunamehu.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa ja mausta pippurilla ja suolalla.
- Voit halutessasi raastaa joukkoon hiukan appelsiinin kuorta. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta vain oranssia pintaa. Tarjoile keiton kanssa kermaviiliä, smetanaa tai tofukermaviiliä.