Omena-porkkanasalsa
1.4.2008 16.36
Saara Törmä
Tässä salsassa omenat ja porkkanat matkustavat Meksikoon ja rakastuvat chiliin.
8 lisäkeannosta
- 3 luomuomenaa
- 2 luomuporkkanaa
- 1 punasipuli
- 1 chilipalko
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl korianteria silputtuna
- 1/2 dl basilikaa silputtuna
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl luomusokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- Pese ja halkaise omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Kuori ja silppua sipuli.
- Jos haluat miedomman salsan, poista chilistä siemenet. Silppua chili ja hienonna valkosipuli.
- Sekoita kaikki aineet kulhossa ja nosta salsa hetkeksi jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
- Nauti omena-porkkanasalsaa esimerkiksi tacojen seurana tai maissilastujen ja ranskankerman kanssa napostelupalana.