Kermainen kaalisalaatti
1.4.2008 16.33
Saara Törmä
Kaali on halpaa ympäri vuoden. Kermaisen kaalisalaatin voi valmistaa jo edellisenä päivänä.
8 lisäkeannosta
- 800 g kaalia
- 3/4 dl luomusitruunan mehua
- 1/2 dl hunajaa
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 luomusipuli
- 1 luomuporkkana
- 2 dl ranskankermaa tai kasvisruokakermaa
- Silppua kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet kulhoon ja lisää sitruunamehu, hunaja, etikka, suola ja pippuri.
- Nuiji kaali notkeaksi ja mehukkaaksi perunasurvimella.
- Kuori ja silppua sipuli ja kuori ja raasta porkkana. Lisää vihannekset kaaliseokseen.
- Anna salaatin makujen tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
- Sekoita ranskankerma tai kasvisruokakerma kaaliseoksen joukkoon ennen tarjoilua.