Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Seesamsalaatti

1.4.2008 16.25

Saara Törmä

Jos haluat viettää laatuaikaa, tee seesamsalaattia. Jos on erityistä syytä juhlaan, salaatin pinnalle voi ripotella juustolastuja, esimerkiksi parmesaania.

4 pääruoka-annosta

Kastike

  • 1 luomumuna
  • 3/4 dl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl luomusitruunan mehua
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl sinappia, esim. dijonia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 4 vaaleaa leipäviipaletta
  • 25 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 kerä jäävuorisalaattia
  1. Keitä kastiketta varten tarkoitettu muna kovaksi (8 minuuttia) ja jäähdytä.
  2. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes kuulet siementen poksahtelevan. Kääntele hetki ja kumoa siemenet kulhoon odottamaan.
  3. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Paahda kuutioita pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä.
  4. Sekoita leipäpalojen joukkoon voi sekä puristettu valkosipulinkynsi. Kääntele seosta hetki pannulla ja kumoa leivät seesaminsiementen joukkoon.
  5. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kapeaan kulhoon ja soseuta sauvasoseuttajalla tasaiseksi.
  6. Revi jäävuorisalaatti kulhoon ja kaada päälle kastiketta. Kaada kaiken ylle seesaminsiemenet ja leipäkuutiot.




Viite