Seesamsalaatti
1.4.2008 16.25
Saara Törmä
Jos haluat viettää laatuaikaa, tee seesamsalaattia. Jos on erityistä syytä juhlaan, salaatin pinnalle voi ripotella juustolastuja, esimerkiksi parmesaania.
4 pääruoka-annosta
Kastike
- 1 luomumuna
- 3/4 dl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl luomusitruunan mehua
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl sinappia, esim. dijonia
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Lisäksi
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 4 vaaleaa leipäviipaletta
- 25 g voita
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- 1 kerä jäävuorisalaattia
- Keitä kastiketta varten tarkoitettu muna kovaksi (8 minuuttia) ja jäähdytä.
- Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes kuulet siementen poksahtelevan. Kääntele hetki ja kumoa siemenet kulhoon odottamaan.
- Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Paahda kuutioita pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä.
- Sekoita leipäpalojen joukkoon voi sekä puristettu valkosipulinkynsi. Kääntele seosta hetki pannulla ja kumoa leivät seesaminsiementen joukkoon.
- Mittaa kaikki kastikkeen aineet kapeaan kulhoon ja soseuta sauvasoseuttajalla tasaiseksi.
- Revi jäävuorisalaatti kulhoon ja kaada päälle kastiketta. Kaada kaiken ylle seesaminsiemenet ja leipäkuutiot.