Juureskakkupaistos
1.4.2008 16.16
Saara Törmä
Juureskakkupaistos on hieno ruoka, joka sopii kylmänä noutopöytään.
Kolmelle
- 10 cm purjoa
- 3 porkkanaa
- 150 g lanttua
- 150 g palsternakkaa
- 150 g juuriselleriä
- 2 keskikokoista punajuurta
- 2 perunaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
- ripaus kanelia
- ripaus neilikkaa
- 2 rkl voita tai margariinia
- Halkaise ja huuhtele purjo. Erottele purjon kerrokset toisistaan ja taivuttele paloja, jotta ne suoristuvat.
- Pese ja kuori muut kasvikset ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Kaada kasvislastut ja purjot kulhoon.
- Lisää vehnäjauhot, suola ja soijakastike sekä aavistus valkopippuria, kanelia ja neilikkaa. Sekoita.
- Voitele uunivuoka, matala piirakkavuoka tai irtopohjavuoka. Lado kasvislastut vuokaan kerroksittain mahdollisimman tiiviisti. Asettele pinnalle voi- tai margariininokareita. Aseta paistoksen päälle voideltu leivinpaperinpala sekä jotakin uuninkestävää painoksi, esimerkiksi sopivan kokoinen lautanen.
- Paista 125-asteisessa uunissa noin 4 tuntia. Anna paistoksen jäähtyä hetki ennen leikkaamista, jotta se pysyy paremmin kasassa. Tarjoa juureskakkupaistosta salaatin ja öljykastikkeen kanssa.