Intialainen linssihöystö
1.4.2008 16.08
Saara Törmä
Varoitus linssihöystön tekijälle: tietokoneen näppäimistöön jumittunut linssi vaarantaa mielenterveytesi.
Kolmelle
- 3 dl punaisia linssejä
- 1 l vettä
- 3 x 3 x 3 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1/2 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 3 rkl öljyä
- 1 suuri sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
- chiliä maun mukaan
- 1 rkl viinietikkaa
- suolaa
- Huuhtele linssit siivilässä. Kaada linssit, vesi, kurkuma sekä kuorittu, mutta kokonaiseksi jätetty inkivääri kattilaan.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes linssit ovat pehmenneet ja hajonneet. Sekoittele keittämisen lopussa tiuhaan, jotta linssit eivät pala pohjaan.
- Ota pois inkivääri ja lisää suola.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista hienonnettu sipuli ja valkosipulit pehmeiksi.
- Lisää korianteri, juustokumina ja chili ja paista vielä muutamia minuutteja.
- Lisää sipuliseos linsseihin ja sekoita. Mausta suolalla sekä lorauksella etikkaa. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn ohran kanssa. Lisukkeeksi sopii mintturaita.