Kaalilaatikko
1.4.2008 16.05
Saara Törmä
Maailman paras kasviskaalilaatikko saa makua currysta.
Kahdelle
- 800 g kaalia eli 1/2 pientä kaalia
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1/2 dl rusinoita
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl siirappia
- 1 1/2 tl curryjauhetta
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 1/2 kasvisliemikuutio
- 2 dl vettä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- Silppua kaali ja sipuli ja leikkaa porkkana pieniksi paloiksi.
- Kuumenna pannulla loraus öljyä ja paista siinä vihanneksia, kunnes kaali on pehmeää.
- Lisää joukkoon rusinat, soijakastike, siirappi, curry, pippuri ja murennettu kasvisliemikuutio. Sekoita hyvin ja kumoa uunivuokaan.
- Sekoita keskenään vesi ja vehnäjauhot. Kaada seos laatikon päälle.
- Paista kaalilaatikkoa 175-asteisessa uunissa reilu tunti. Mitä kauemmin laatikkoa hauduttaa, sen parempaa se on.