Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kaalikääryleet

1.4.2008 16.03

Saara Törmä

Kaalikääryleiden valmistus on työlästä, mutta maksaa vaivan satakertaisesti takaisin. Kaalikääryleet ovat entistä parempia seuraavana päivänä. Ylimääräiset kääryleet voi pakastaa.

20 käärylettä

  • 1 dl ohrasuurimoita
  • 1 suuri sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rasia, 200 g herkkusieniä
  • pala, noin 100 g juuriselleriä
  • 1 keskikokoinen keräkaali
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 1/2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl siirappia
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • öljyä

Paistoliemi

  • 2 1/2 dl kaalin keitinlientä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl voita tai margariinia
  1. Laita ohrasuurimot kiehumaan.
  2. Silppua sipuli, valkosipuli, sienet ja selleri. Leikkaa terävällä veitsellä kaalista kova kanta pois.
  3. Keitä kaalia kokonaisena suuressa kattilassa noin 15 minuuttia. Irrota kaalista varovasti noin 20 lehteä. Jos sisemmät lehdet tuntuvat kovilta, voit keittää kaalia lisää.
  4. Tee paistoliemi: ota 2 1/2 dl keitinlientä talteen ja liuota joukkoon liemikuutio, siirappi ja rasva.
  5. Silppua lopusta kaalista täytettä varten noin 4 dl.
  6. Kuumenna pannulla öljyä ja paista siinä kaikki vihannekset pehmeiksi. Kääntele joukkoon murennettu kasvisliemikuutio ja vehnäjauhot. Anna kypsyä hetki ja lisää soijakastike, siirappi ja mustapippuri.
  7. Valuta kypsästä ohrasta vesi ja lisää vihannesten joukkoon.
  8. Ohenna veitsellä kaalinlehtien lehtiruotia, jotta lehdet taipuvat. Nosta jokaiselle lehdelle täytettä ja kääri paketiksi.
  9. Lado kaalikääryleet uunivuokaan vieri viereen ja kaada päälle paistoliemi.
  10. Kypsennä kääryleitä 200-asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia. Kääntele kääryleitä paiston aikana useaan kertaan ja valele niitä paistoliemellä.
  11. Tarjoa kääryleiden seurana smetanaa tai tofukermaviiliä (linkki tahnat yms.)


Lisää aiheesta:



Viite