Chili con tres
1.4.2008 15.57
Saara Törmä
Kulttuurit törmäävät rakkaudella, kun käärit tulista Chili con tres -pataa creppien sisään.
Kolmelle
- 1 1/2 dl ohrasuurimoita
- 1 suuri sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- öljyä
- 1 prk, 400 g tomaattimurskaa
- 1 pieni purkillinen tomaattipyreetä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 paprika
- 1 1/2 tl oreganoa
- 1 tl juustokuminaa
- reilusti chiliä
- 1 laakerinlehti
- 1 tl sokeria
- 3 dl keitettyjä kidneypapuja tai 1 prk säilöttyjä kidneypapuja
- 1/4 dl sitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria
- Laita ohra kiehumaan. Silppua sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna loraus öljyä suurehkossa kattilassa ja paista siinä sipuleita ja valkosipuleita, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
- Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree, kasvisliemikuutio, suikaloitu paprika, oregano, juustokumina, chili, laakerinlehti ja sokeri.
- Kun ohra on kypsää, valuta siitä vesi, huuhtele siivilässä ja lisää tomaattikastikkeeseen.
- Lisää joukkoon vielä pavut, sitruunamehu, mustapippuria ja suolaa sekä tarvittaessa vähän vettä. Anna hautua kymmenisen minuuttia.
- Tarkista maku. Tarjoile vaalean leivän ja kermaviilin tai tofukermaviilin kanssa. Voit kääriä chilipataa myös creppien sisään.