Kasvishampurilaispihvit
1.4.2008 15.40
Saara Törmä
Kasvishampurilaispihvejä tehdessäsi varmista, että komerosta löytyy sinappia, ketsuppia ja vaaleaa leipää sekä mielellään myös suolakurkkua ja tomaattia.
10 pihviä
- 4 porkkanaa
- 2 perunaa
- 1 suurehko sipuli
- 1 rkl öljyä
- 3/4 dl kaurahiutaleita
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl anista
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl öljyä
- 1/2 dl soijajauhoja tai 1 muna
- Kuori porkkanat ja perunat ja paloittele ne kattilaan.
- Lisää vettä sen verran, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä pehmeiksi ja kaada keitinliemi pois.
- Hienonna sipuli ja paista se pannulla öljyssä pehmeäksi.
- Survo porkkanat ja perunat esimerkiksi perunansurvimella. Lisää survokseen sipuli, kaurahiutaleet, mausteet ja öljy. Sekoita joukkoon vielä 1/2 dl soijajauhoja tai kananmuna.
- Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä suoraan uuninpellille, leivinpaperin päälle.
- Paista 200 asteessa niin kauan, että pihvien pinta on rapea ja hieman ruskistunut. Käännä pihvit lastan avulla kerran paiston aikana.
- Kokoa pihveistä hampurilaisia kaikilla mausteilla.