Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Itämainen pata

1.4.2008 15.36

Saara Törmä

Itämainen pata on sopuisa sekoitus Kiinaa ja Suomea.

Kolmelle

  • 5 porkkanaa
  • 1/4 kaali
  • 1 suuri sipuli
  • sipulin kokoinen pala juuriselleriä

Kastike

  • 3+1 dl vettä
  • 1/2 dl öljyä
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • 2 tl curryjauhetta
  • chiliä maun mukaan
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 1/2 rkl maissi- tai perunajauhoja
  1. Pese ja kuori kasvikset ja paloittele ne tulitikun kokoisiksi paloiksi, kukin laatu omaan kuppiinsa.
  2. Tee kastike. Kaada kattilaan 3 dl vettä sekä öljy. Sekoita joukkoon pieni purkillinen tomaattipyreetä.
  3. Lisää joukkoon valkosipulit, curryjauhe, chili, raastettu inkivääri, kasvisliemikuutio, soijakastike, etikka, sokeri ja mustapippuri. Keittele seosta hetki.
  4. Sekoita maissijauhot desilitraan kylmää vettä ja kaada neste tasaisena nauhana kastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen kiehua hiljaa vielä 10 minuuttia.
  5. Paista kasvikset, jokainen laji erikseen, ja lisää kastikkeeseen.
  6. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa esimerkiksi sokeria. Tarjoile valmis kastike keitetyn ohran tai nuudeleiden kanssa.




Viite