Itämainen pata
1.4.2008 15.36
Saara Törmä
Itämainen pata on sopuisa sekoitus Kiinaa ja Suomea.
Kolmelle
- 5 porkkanaa
- 1/4 kaali
- 1 suuri sipuli
- sipulin kokoinen pala juuriselleriä
Kastike
- 3+1 dl vettä
- 1/2 dl öljyä
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 1 prk tomaattipyreetä
- 2 tl curryjauhetta
- chiliä maun mukaan
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 1/2 rkl maissi- tai perunajauhoja
- Pese ja kuori kasvikset ja paloittele ne tulitikun kokoisiksi paloiksi, kukin laatu omaan kuppiinsa.
- Tee kastike. Kaada kattilaan 3 dl vettä sekä öljy. Sekoita joukkoon pieni purkillinen tomaattipyreetä.
- Lisää joukkoon valkosipulit, curryjauhe, chili, raastettu inkivääri, kasvisliemikuutio, soijakastike, etikka, sokeri ja mustapippuri. Keittele seosta hetki.
- Sekoita maissijauhot desilitraan kylmää vettä ja kaada neste tasaisena nauhana kastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen kiehua hiljaa vielä 10 minuuttia.
- Paista kasvikset, jokainen laji erikseen, ja lisää kastikkeeseen.
- Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa esimerkiksi sokeria. Tarjoile valmis kastike keitetyn ohran tai nuudeleiden kanssa.