Pinaattipesto pastalle
1.4.2008 15.16
Saara Törmä
Pinaattipeston valmistaminen on suositeltavaa silloin, kun laiskottaa. Tahna sopii myös pizzapohjalle tomaattikastikkeen sijasta.
Neljälle
- 1 1/2 rkl kuivattua basilikaa
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 paketti, 150 g pakastepinaattia
- 2 dl manteleita
- 1/2 dl öljyä
- 2 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- Sekoita kuivattu basilika kiehuvaan veteen. Kuori valkosipuli.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Pastan kanssa pinaattipesto on omiaan. Pestoa ei tarvitse sen kummemmin lämmittää, kunhan pasta on kuumaa.