Oranssi pastakastike
1.4.2008 15.13
Saara Törmä
Oranssin pastakastikkeen voit soseuttaa tai jättää soseuttamatta.
Kolmelle
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka, 150 g
- pala juuriselleriä, 150 g
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- öljyä
- 3 dl vettä
- 1/2 dl puna- tai valkoviiniä
- pieni purkillinen tomaattipyreetä
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 1/2 tl kuivattua oreganoa
- 1/2 tl sokeria
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- Kuori kaikki vihannekset ja pilko ne aivan pieniksi, jos et aio soseuttaa kastiketta ja suuremmiksi, jos aiot.
- Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja paista siinä kaikki vihannekset pehmeiksi.
- Lisää vesi, viini, tomaattipyree, soijakastike, oregano, sokeri ja mustapippuri. Anna kiehua kannen alla kymmenisen minuuttia.
- Jos soseutat kastikkeen, tee se nyt sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Tarkista maku. Tarjoa hyvän pastan kera. Kastikkeen pinnalle sopii voimakas juusto, esimerkiksi parmesan.