Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Pikafalafelit
22.2.2008 0.01
Saara Törmä
2 annosta
Taikina
- 1 tlk (400/250 g) kikherneitä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl speltti- tai grahamjauhoja
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl tahinia, eli seesamitahnaa
- 2 tl chilimausteseosta
- (suolaa)
Lisäksi
- Noin 1/2 dl speltti- tai grahamjauhoja
- Noin 1/2 dl rypsiöljyä
- Huuhtele kikherneet lävikössä. Kuori ja lohko valkosipulinkynnet.
- Mittaa kaikki taikinan aineet kulhoon. Lainaa naapurilta sauvasekoitinta ja jauha aineet tasaiseksi tahnaksi. (Säilötyt kikherneet ja chilimauste sisältävät suolaa, joten lisäsuolaa ei välttämättä tarvita.)
- Muotoile massasta pyöryköitä. Kierittele pyörykät jauhoissa.
- Paista pyörykät pannulla öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi. Käännä levy pois päältä ja anna pyöryköiden hautua kannen alla vielä noin kymmenen minuuttia, jotta ne kypsyvät läpikotaisin. Tarkasta välillä, etteivät pyörykät kärähdä.
- Nauti pyöryköitä porkkanaraastepastan kanssa. Ota loput pyörykät seuraavana päivänä evääksi pitaleivän sisällä.
sinkkuruoka