Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Porkkanaketsuppi
25.1.2012 15.53
Saara Törmä
- 500 g porkkanoita
- 1 sipuli
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 dl keitinlientä
- 1 dl fariinisokeria
- 1/2 dl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 rkl suolaa
- (1/2 tl cayennenpippuria)
- Kuori porkkanat ja keitä ne kypsiksi, säästä desi keitinlientä.
- Kuori ja silppua sipuli karkeasti.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi.
- Yhdistä kaikki aineet kattilassa, kaada joukkoon myös keitinliemi. Soseuta tasaiseksi.
- Anna ketsupin hautua hyvin miedolla lämmöllä kannen alla puolen tunnin ajan. Ole varovainen, kiehuessaan ketsuppi roiskuu vaarallisesti.
- Jäähdytä. Ketsuppi säilyy jääkaapissa viikon verran. Ketsuppia voi myös pakastaa.