Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Porkkanaketsuppi

25.1.2012 15.53

Saara Törmä

  • 500 g porkkanoita
  • 1 sipuli
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl keitinlientä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1/2 dl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl suolaa
  • (1/2 tl cayennenpippuria)
  1. Kuori porkkanat ja keitä ne kypsiksi, säästä desi keitinlientä.
  2. Kuori ja silppua sipuli karkeasti.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi.
  4. Yhdistä kaikki aineet kattilassa, kaada joukkoon myös keitinliemi. Soseuta tasaiseksi.
  5. Anna ketsupin hautua hyvin miedolla lämmöllä kannen alla puolen tunnin ajan. Ole varovainen, kiehuessaan ketsuppi roiskuu vaarallisesti.
  6. Jäähdytä. Ketsuppi säilyy jääkaapissa viikon verran. Ketsuppia voi myös pakastaa.




Viite