Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Soijapavun idut

1.6.2007 14.32

Saara Törmä

  • Noin litran lasitölkki
  • Keinokuituharsoa
  • Kumilenkki
  • 2 dl soijapavun siemeniä
  1. Huuhtele pavut lävikössä ja kaada tölkkiin. Keitä kattilallinen vettä, kaada pavuille ja jätä likoamaan n. 8 tunniksi.
  2. Kiinnitä tölkin suulle harso kumilenkillä. Kaada vesi pois harson läpi ja huuhtele pavut raikkaalla vedellä. Aseta tölkki astioiden kuivauskaappiin alassuin, 45 asteen kulmaan niin, että kaikki vesi pääsee valumaan tölkistä. Tarkista, etteivät pavut tuki tölkin suuta ja ilma pääsee kiertämään.
  3. Huuhtele papuja 2–3 kertaa päivässä 2–5 päivän ajan, kunnes itujen hännät ovat 1–3 sentin mittaisia.
  4. Siirrä idut väljään veteen ja erottele itämättömät pavut valmiista iduista. Poista halutessasi myös kuoret.
  5. Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä ituja 10 minuuttia. Valuta idut, säilytä jääkaapissa ja käytä kahden päivän sisällä. Kiehautetut soijapavun idut voi myös pakastaa.


Lisää aiheesta:



Viite