Vihreät hampurilaispihvit
27.4.2007 16.23
Saara Törmä
10 suurta pihviä
- 3 pss pakasteherneitä, à 200 g
- 2 sipulia, n. 200 g
- öljyä tai voita paistamiseen
- 3 luomumunaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 2 tl suolaa
- 1 tl basilikaa
- 1 tl anista
- 1/2 tl mustapippuria
- Sulata pakasteherneet ja survo ne sauvasekoittimella. Voit käyttää myös perunasurvinta. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipulit pannulla öljyssä tai voissa pehmeiksi. Kumoa sipulit herneiden joukkoon.
- Lisää loput aineet ja kääntele seos tasaiseksi. Kuumenna pannulla öljyä tai voita. Muotoile massasta pihvejä ja paista ne molemmin puolin.
- Kokoa pihveistä hampurilaisia kaikilla mausteilla.
* Voit kypsentää pihvit myös uunissa, 200 asteessa noin 30 minuuttia. Käännä kerran paiston aikana. Pihvit kestävät hyvin pakastamista. Sulata pihvit pannulla kannen alla tai mikroaaltounissa.