Pikasuolakurkut
30.6.2008 12.00
Saara Törmä
Avomaankurkuista syntyy mahtavia valkosipulikurkkuja jo yhdessä yössä. Ota leipää ja kurkkupurkki evääksi, kun lähdet soutelemaan tai seikkailemaan.
Kastike
- 1 1/2 dl omenaviinietikkaa
- 3/4 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 4 valkosipulinkynttä silputtuna
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- Pese kurkut harjalla.
- Leikkaa kurkut pitkittäin viipaleiksi ja leikkaa viipaleet vielä puoliksi.
- Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.
- Kumoa kurkkuviipaleet lasipurkkiin ja kaada päälle kastike.
- Sulje purkki ja nosta jääkaappiin. Anna kurkkujen maustua yön yli.
- Nauti leivän päällä tai lisukkeena.