Vegaanin sienipiiraat
13.10.2008 11.14
Saara Törmä
Mene metsään ja juo kannon nokassa kahvit. Kun tarkkailet sammalmättäitä hipi hiljaa ja tarpeeksi kauan, suppilovahverot unohtavat läsnäolosi ja nousevat näkösälle.
15 kappaletta
Taikina
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 200 g margariinia
- 1 dl (1/2 prk) kasvisruokakermaa
- 1/2 tl suolaa
Täyte
- runsas 1 l suppilovahveroita
- 2 rkl margariinia
- 2 suurehkoa sipulia silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 dl (1/2 prk) kasvisruokakermaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl vehnäjauhoja
- lehdet noin viidestä timjamin oksasta tai 1 tl kuivattua timjamia
- noin 10 rosmariinin neulasta tai 1/3 tl rosmariinia
- mustapippuria
- suolaa
- Tee taikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää pehmeä margariini ja nypi seos murumaiseksi. Lisää ruokakerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Peitä taikina ja nosta se jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Taikina säilyy kylmässä muutaman päivän.
- Tee täyte. Silppua sienet ja paista ne pannulla lähes kuiviksi.
- Lisää pannulle margariini ja sipulit. Paista, kunnes sipuli on pehmeää.
- Kaada joukkoon ruokakerma ja soijakastike. Keitä, kunnes neste on haihtunut.
- Lisää vehnäjauhot ja silputut yrtit sekä mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Jäähdytä seos.
- Jaa taikina 15 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele jauhotetulla pöydällä litteiksi letuiksi, joiden halkaisija on noin 12 cm.
- Jaa täyte letuille ja kostuta lettujen reunat vedellä. Taita letut kahtia, puolikuiksi.
- Nosta piiraat pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes piiraat ovat vaaleanruskeita. Tarkista kypsyys myös pohjasta.