Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Uudet grilliperunat
19.6.2008 12.40
Saara Törmä
Korianterimarinadi
- 1 1/2 dl öljyä
- 3/4 dl hunajaa
- 3/4 dl omenaviinietikkaa
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl suolaa
- 1/2 rkl korianterinsiemeniä
- Rapsuta perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.
- Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
- Pistele perunoihin reikiä esimerkiksi cocktailtikulla ja kaada päälle marinadi.
- Anna perunoiden marinoitua muutaman tunnin ajan.
- Nosta perunat marinadista ja grillaa molemmin puolin.
Vinkkejä
- Valmista samalla ohjeella myös muita juureksia, kuten kokonaisia kesäporkkanoita tai nauriita.
- Pujota kasvikset liotettuihin puuvartaisiin ennen grillaamista.
- Käytä ylijäänyt marinadi uudelleen tai esimerkiksi salaatinkastikkeena.