Grillatut kesäkurpitsat
19.6.2008 12.40
Saara Törmä
- 600 g pieniä kesäkurpitsoita
- noin 1 tl suolaa
Sitruunamarinadi
- 1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
- 1/2 dl luomusitruunan mehua
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 tl sokeria
- 1 tl chilimausteseosta
- 1/2 tl mustapippuria
- Leikkaa kesäkurpitsat viipaleiksi. Levitä viipaleet keittiöpyyhkeen päälle ja ripottele viipaleille suolaa. Jätä viipaleet odottamaan vähintään 15 minuutiksi.
- Tee marinadi: sekoita kaikki aineet keskenään.
- Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet ja kumoa ne marinadin joukkoon.
- Nosta viipaleet marinadista ja grillaa molemmin puolin.
- Siirrä kuumat viipaleet takaisin marinadiin ja tarjoa.
Marinadi sopii myös esimerkiksi munakoisolle, paprikalle, herkkusienille, kukkakaalille tai parsakaalille.