Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Grillatut kesäkurpitsat

19.6.2008 12.40

Saara Törmä

  • 600 g pieniä kesäkurpitsoita
  • noin 1 tl suolaa

Sitruunamarinadi

  • 1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
  • 1/2 dl luomusitruunan mehua
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl chilimausteseosta
  • 1/2 tl mustapippuria
  1. Leikkaa kesäkurpitsat viipaleiksi. Levitä viipaleet keittiöpyyhkeen päälle ja ripottele viipaleille suolaa. Jätä viipaleet odottamaan vähintään 15 minuutiksi.
  2. Tee marinadi: sekoita kaikki aineet keskenään.
  3. Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet ja kumoa ne marinadin joukkoon.
  4. Nosta viipaleet marinadista ja grillaa molemmin puolin.
  5. Siirrä kuumat viipaleet takaisin marinadiin ja tarjoa.

Marinadi sopii myös esimerkiksi munakoisolle, paprikalle, herkkusienille, kukkakaalille tai parsakaalille.


Lisää aiheesta:



Viite