Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
20.10.2017 10.29
Syksyn näyttävin kasvis taipuu vaikka mihin, esimerkiksi malesialaistyyliseen nuudelikeittoon.
Kurpitsa kuuluu syksyyn siinä missä märästä asfaltista heijastuvat autonvalot tai vihreyden vääjäämätön katoaminen katukuvasta. Mutta samalla kun elämä ulkona kuihtuu, alkaa keittiössä kukoistus. Laskevan auringon värinen kurpitsa on tällaisessa tilanteessa hyvä elämän keskipiste.
Vihreän Langan resepti on mukailtu Hanna Hurtan tuoreesta Kasvis-kirjasta. Ohjeen mukainen laksakeitto on lempeän maukas. Jos haluat mausteisempaa keittoa, laita limeä ja chiliä ainakin kaksinkertainen määrä.
Aidon kalakastikkeen omintakeista makua on mahdotonta jäljitellä, mutta Kasvis-kirjan ohjeella syntyy melko hyvä korvike.
Resepti on helppo: Sekoita puoli desiä vettä ja kaksi ruokalusikallista kookossokeria. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää joukkoon puoli desiä ananasmehua ja kaksi ruokalusikallista soijakastiketta. Säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Tweet