Lämmittävä sienikeitto
19.9.2008 14.33
Saara Törmä
Viikonlopun sienisaalista syntyy helppotekoinen, currylla höystetty soppa, joka lämmittää syksyn kohmettamaa kehoa.
4 annosta
-
noin 400 g (1 l) tuoreita metsäsieniä, esim. suppilovahveroita, kantarelleja, tatteja, vaaleaorakkaita
-
1 rkl öljyä
-
2 tl curryjauhetta
-
1 sipuli silputtuna
-
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
-
1 pak (500 g) luomutomaattimurskaa
-
3 dl vettä
-
1/2 dl soijakastiketta
-
1 tl oreganoa
-
1 tl basilikaa
-
1/2 tl mustapippuria
-
1 prk (2 dl) kaurakermaa
-
1 rkl luomusitruunan mehua
-
1 rkl sokeria
-
noin 1/2 tl suolaa
-
Silppua sienet ja kumoa ne kattilaan. Kuumenna ja kääntele kunnes enin neste on haihtunut.
-
Lisää öljy, curry ja sipulisilput. Kääntele, kunnes sipuli on pehmeää.
-
Kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi. Lisää soijakastike, yrtit ja pippuri. Anna keiton hautua kannen alla 1/2 tuntia.
-
Lisää lopuksi kaurakerma, sitruunamehu, sokeri sekä suolaa maun mukaan.