Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Vegaaninen sacherkakku
20.12.2018 14.46
Saara Törmä
Pohja
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 ¾ dl sokeria
- 1 ¼ dl kaakaojauhetta
- 1 ½ rkl vaniljasokeria
- 1 ½ tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 3 ¾ dl kauramaitoa
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- 1 ½ rkl omenaviinietikkaa
Kostutukseen
- 1 ½ dl vahvaa kahvia
- (¼ dl konjakkia)
Täyte
- 3 dl aprikoosihilloa tai -marmeladia
Kuorrutus
- 150 g vegaanista tummaa suklaata
- 1 dl soijavispikermaa
- Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 22-senttinen irtopohjavuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita nesteet keskenään. Yhdistä ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin tunti. Kakku on kypsä, kun sen keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan läpikotaisin.
- Kumoa jäähtynyt kakku ja halkaise se kolmeen osaan.
- Nosta alin osa varovasti tarjoiluvadille ja kostuta se kahvilla, esimerkiksi pullasudin avulla. Voit halutessasi lisätä kahvin joukkoon konjakkia, vähennä tällöin vastaavasti kahvin määrää. Levitä päälle noin puolet aprikoosihillosta ja nosta päälle keskimmäinen kakkukerros. Kokoa loput kakusta samaan tapaan. Kostuta myös ylin kerros ja sivele ohut kerros hilloa vielä kakun pintaan.
- Peitä kakku ja nosta se viileään odottamaan.
- Paloittele suklaa kattilaan ja lisää joukkoon soijavispikerma. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki, ja valuta se sitten vähitellen kakun päälle ja tasoita halutessasi. Nosta kakku viileään odottamaan tarjoilua.
- Kakku säilyy kylmässä useita päiviä, kunhan suojaat sen hyvin, ettei se ota makua muista ruoista.