Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vegaaninen mäti ja cashewtuorejuusto

Iiro Törmä

Vegaaninen mäti ja pähkinätuorejuusto
Iiro Törmä

20.12.2018 14.46

Vihreä Lanka

Vegaaninen mäti

  • 4 dl porkkanamehua
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2-3 tl suolaa
  • 1 dl perunasuurimoita
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  1. Kaada kattilaan porkkanamehu, suola ja rypsiöljy. Kiehauta ja lisää joukkoon perunasuurimot.
  2. Keitä pienellä teholla 10 minuuttia. Sekoittele välillä, jotteivat suurimot tartu pohjaan.
  3. Nosta kattila levyltä. Laita päälle kansi ja anna seoksen hautua puolisen tuntia.
  4. Kaada seos siivilään ja huuhdo hyvin kylmällä vedellä. Jätä hetkeksi valumaan. Kaada tarjoiluastiaan, lisää rypsiöljyä ja maista. Lisää suolaa ja sitruunamehua tarpeen mukaan.

Lähde: Meillä kotona

Cashewtuorejuusto

  • 3 dl cashewpähkinöitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  1. Kaada cashewpähkinät kulhoon ja vettä päälle niin, että pähkinät peittyvät. Anna liota yön yli tai ainakin kuusi tuntia.
  2. Valuta pähkinöistä vesi pois. Kippaa pähkinät kulhoon, joka sopii sauvasekoittimen käyttöön. Lisää muut ainekset. Aja sauvasekoittimella sileäksi massaksi.
  3. Jos haluat tarjota tuorejuuston heti, lisää puolisen desiä vettä. Näin saat voiveitsellä levitettävän massan, joka muistuttaa koostumukseltaan hummusta. Jos haluat tiiviimmän, enemmän vaikkapa vuohenjuustoa muistuttuvan rakenteen, lisää vettä vähemmän ja jätä seos muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Vaihtoehtoisesti voit laittaa vettä ohjeen mukaan tai enemmänkin, jos laitat juuston sen jälkeen valumaan harsokankaaseen tunneiksi jääkaappiin.
  4. Koristele juusto ennen tarjoilua persiljalla.

Lähde: Aamulehti




Viite