Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nälän taittava linssikeitto

Iiro Törmä

Linssikeitto
Linssi taittaa valon ja nälän.Iiro Törmä

Linssi taittaa valon ja nälän.

22.2.2019 10.09

Lasse Leipola

Linssikeitto on vegaanisen keittiön ikuinen klassikko. Tämä resepti antaa uudenlaista näkökulmaa vanhaan suosikkiin.

  • 200 grammaa jauhoista perunaa, esimerkiksi puikulaa
  • 200 grammaa vihreitä linssejä
  • 1,25 litraa kasvislientä
  • 1 ruokalusikallista sitruunamehua
  • 40 grammaa mantelijauhoa
  • hyppysellinen sahramia
  • tilkka oliiviöljyä
  • hyppysellinen suolaa
  • 1/2 teelusikallista kurkumaa
  • 1 teelusikallinen kuminaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • mustapippuria
  1. Kuori ja paloittele perunat.
  2. Keitä perunoita ja linssejä kasvisliemessä 25 minuuttia.
  3. Lisää sitruunamehu ja mantelijauho.
  4. Sekoita sahrami tilkkaan kylmää vettä ja kaada keiton joukkoon.
  5. Jauha morttelissa suola, kurkuma, kumina, valkosipuli ja oliiviöljy tahnaksi. Lisää keittoon.
  6. Mausta lopuksi mustapippurilla.




Viite