Nälän taittava linssikeitto
22.2.2019 10.09
Lasse Leipola
Linssikeitto on vegaanisen keittiön ikuinen klassikko. Tämä resepti antaa uudenlaista näkökulmaa vanhaan suosikkiin.
- 200 grammaa jauhoista perunaa, esimerkiksi puikulaa
- 200 grammaa vihreitä linssejä
- 1,25 litraa kasvislientä
- 1 ruokalusikallista sitruunamehua
- 40 grammaa mantelijauhoa
- hyppysellinen sahramia
- tilkka oliiviöljyä
- hyppysellinen suolaa
- 1/2 teelusikallista kurkumaa
- 1 teelusikallinen kuminaa
- 1 valkosipulin kynsi
- mustapippuria
- Kuori ja paloittele perunat.
- Keitä perunoita ja linssejä kasvisliemessä 25 minuuttia.
- Lisää sitruunamehu ja mantelijauho.
- Sekoita sahrami tilkkaan kylmää vettä ja kaada keiton joukkoon.
- Jauha morttelissa suola, kurkuma, kumina, valkosipuli ja oliiviöljy tahnaksi. Lisää keittoon.
- Mausta lopuksi mustapippurilla.