Nyhtökaura-sieniwellington
20.12.2018 14.43
Vihreä Lanka
Vegaaniversio tästä perinteisestä englantilaisherkusta valmistuu nyhtökaurasta ja sienistä. Maukas täyte kääräistään lehtitaikinan sisälle. Lopputuloksena on näyttävä ja herkullinen joulupöydän pääruoka. Ohje on Vegaanin joulukirjasta (Readme.fi 2018).
4-6 hengelle
Sienitäyte
- 400 g ruskeita herkkusieniä
- 1– 2 lehtisellerin vartta
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 3 oksaa tuoretta rosmariinia
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- ½ dl cashewpähkinöitä
Paistettu nyhtökaura
- 1 pkt nude-nyhtökauraa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 tl kuivattua timjamia
- ½ dl kaurakermaa
Lisäksi
- 1 kpl / 600 g isoa lehtitaikinalevyä
- 2–3 rkl kaurakermaa voiteluun
- tuoretta rosmariinia koristeluun
- Ota lehtitaikinalevy sulamaan reilu tuntia ennen leipomista.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Pilko herkkusienet ja sipuli, hienonna selleri ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sienet, selleri ja sipulit. Mausta balsamiviinietikalla. Irrota rosmariinin oksista lehdet ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä. Lisää lopuksi cashewpähkinät pannulle ja kuumenna. Siirrä sienipaistos tehosekoittimeen ja sekoita karkeaksi tahnaksi. Tahnan voi tehdä myös sauvasekoittimella.
- Kuumenna pannu uudelleen. Lisää öljy, nyhtökaura ja mausteet. Paista nyhtökauraan hieman väriä ja lisää kaurakerma.
- Levitä iso lehtitaikinalevy leivinpaperille ja kauli sitä laakeammaksi ja ohuemmaksi. Levitä sitten herkkusieniseos koko lehtitaikinalevylle. Levitä sitten paistettu nyhtökaura noin 5-7 cm leveydelle lehtitaikinalevyn keskelle. Kääri lehtitaikina rullalle. Tee pinnalle muutama viilto ja voitele rulla kaurakermalla.
- Paista rullaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Koristele tuoreella rosmariinilla.
Lähde: Chocochili