Georgialaiset munakoisorullat
3.5.2019 11.01
Lasse Leipola
Mausteseoksen voi tehdä itse sekoittamalla tasaisessa suhteessa sarviapilaa, timjamia, tilliä, jauhettua laakerinlehteä, persiljaa, oreganoa ja chiliä.
Kevääseen sopivat saksanpähkinällä täytetyt munakoisorullat.
Ne ovat maukas alkupala tai kätevä piknik-eväs.
- 2-3 munakoisoa (noin kilo)
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- 150 grammaa saksanpähkinää
- vajaa desi kuumaa vettä
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1 tl khmeli suneli -mausteseosta
- ½ tl jauhettuja korianterin siemeniä
- 2 tl valkoviinietikkaa
- granaattiomena
- persiljaa
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Leikkaa munakoisot pituussuunnassa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Valele munakoisot kevyesti molemmin puolin oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. - Paista munakoisoviipaleita 15 minuuttia, käännä ja paista vielä toiset 15 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Joudut todennäköisesti paistamaan munakoisot kahdessa tai kolmessa erässä.
- Tee täyte munakoisojen paistuessa. Aloita murskaamalla pähkinät morttelissa pienissä erissä. Voit käyttää myös sauvasekoitinta, mutta pyri jättämään pähkinöihin vähän epätasainen rakenne.
- Murskaa lopuksi valkosipulinkynnet.
- Sekoita perusteellisesti murskatut pähkinät, valkosipuli, mausteet ja valkoviinietikka.
- Lisää kuumaa vettä hyvin pienissä erissä, kunnes saat tahnamaisen rakenteen. Varo lisäämästä liikaa vettä, ettei täytteestä tule valuvaa. Nosta tahna jääkaappiin odottamaan.
- Kun munakoisot on paistettu, ja ne ovat jäähtyneet sen verran, että niitä on miellyttävä käsitellä, valmista rullat. Laita kunkin sisään ruokalusikallinen tai kaksi täytettä ja rullaa kiinni. Koristele granaattiomenan siemenillä ja persiljalla.
Mausteseoksen voi tehdä itse sekoittamalla tasaisessa suhteessa sarviapilaa, timjamia, tilliä, jauhettua laakerinlehteä, persiljaa, oreganoa ja chiliä.