Suklaa-mansikkakakku
9.7.2008 9.43
Saara Törmä
Leivo naistenviikon kunniaksi suklaista mansikkakakkua. Jos käytät kasviskermaa, herkullinen torttu maistuu myös vegaaniystäville.
8 annosta
Pohja
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3 dl luomusokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl soodaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 1/4 dl rypsiöljyä
- 2 dl kasvisruokakermaa tai kermaa
- 1/2 dl vettä
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
Täyte ja kuorrutus
- 1 l mansikoita
- 2 prk (4 dl) vaahtoutuvaa kaurakermaa (go green vispi) tai kermaa
- 100 g halvaa
- noin 1/2 dl luomusokeria
Kostutus
- 1 dl kauramaitoa tai maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- Voitele ja jauhota pitkulainen leipävuoka.
- Sekoita keskenään vehnäjauho, sokeri, kaakaojauhe, perunajauho, vaniljasokeri, sooda ja suola.
- Sekoita toisessa kulhossa öljy, kerma ja vesi.
- Kaada neste jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää etikka ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa.
- Anna kakun jäähtyä täysin, kumoa se sitten vuoastaan ja halkaise varovasti kolmeen (tai neljään) kerrokseen.
- Perkaa ja viipaloi mansikat. Ripottele viipaleille hiukan sokeria. Säästä noin kolmasosa kakun pinnalle.
- Vaahdota kakun täytteeseen tarkoitettu kerma. Murenna joukkoon halva. Lisää makusi mukaan sokeria.
- Kostuta alin kakkulevy vaniljasokerilla maustetulla kauramaidolla. Käytä kostutukseen esim. pullasutia. Levitä pohjalle noin kolmasosa mansikoista ja kermavaahdosta.
- Nosta päälle kakkulevy, kostuta se ja lisää täytteet. Nosta viimeinen kakkulevy päälle ja kostuta myös se.
- Peitä kakku ja nosta se muutamaksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään.
- Kumoa loput kermasta ja mansikoista kakun päälle juuri ennen tarjoilua.