Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suklaa-mansikkakakku

Saara Törmä

Mansikkakakku.
Pala kakkua. Jos vieraita ei ole tulossa kasamäärin, voit täyttää pitkulaisesta kakusta vain pätkän. Loppu kakku säilyy hyvänä jääkaapissa viikon verran. Saara Törmä

Pala kakkua. Jos vieraita ei ole tulossa kasamäärin, voit täyttää pitkulaisesta kakusta vain pätkän. Loppu kakku säilyy hyvänä jääkaapissa viikon verran.

9.7.2008 9.43

Saara Törmä

Leivo naistenviikon kunniaksi suklaista mansikkakakkua. Jos käytät kasviskermaa, herkullinen torttu maistuu myös vegaaniystäville.

8 annosta

Pohja

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl luomusokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl soodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/4 dl rypsiöljyä
  • 2 dl kasvisruokakermaa tai kermaa
  • 1/2 dl vettä
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

Täyte ja kuorrutus

  • 1 l mansikoita
  • 2 prk (4 dl) vaahtoutuvaa kaurakermaa (go green vispi) tai kermaa
  • 100 g halvaa
  • noin 1/2 dl luomusokeria

Kostutus

  • 1 dl kauramaitoa tai maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Voitele ja jauhota pitkulainen leipävuoka.
  2. Sekoita keskenään vehnäjauho, sokeri, kaakaojauhe, perunajauho, vaniljasokeri, sooda ja suola.
  3. Sekoita toisessa kulhossa öljy, kerma ja vesi.
  4. Kaada neste jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Lisää etikka ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Kaada taikina vuokaan.
  7. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa.
  8. Anna kakun jäähtyä täysin, kumoa se sitten vuoastaan ja halkaise varovasti kolmeen (tai neljään) kerrokseen.
  9. Perkaa ja viipaloi mansikat. Ripottele viipaleille hiukan sokeria. Säästä noin kolmasosa kakun pinnalle.
  10. Vaahdota kakun täytteeseen tarkoitettu kerma. Murenna joukkoon halva. Lisää makusi mukaan sokeria.
  11. Kostuta alin kakkulevy vaniljasokerilla maustetulla kauramaidolla. Käytä kostutukseen esim. pullasutia. Levitä pohjalle noin kolmasosa mansikoista ja kermavaahdosta.
  12. Nosta päälle kakkulevy, kostuta se ja lisää täytteet. Nosta viimeinen kakkulevy päälle ja kostuta myös se.
  13. Peitä kakku ja nosta se muutamaksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään.
  14. Kumoa loput kermasta ja mansikoista kakun päälle juuri ennen tarjoilua.




Viite