Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Banaanimuffinit
2.5.2008 15.44
Saara Törmä
Noin 12 muffinia
- 3 dl banaania survottuna
- 2 dl fariinisokeria (tiivis mitallinen)
- 1 1/2 dl öljyä
- 1 dl kasvismaitoa tai maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- Voitele ja jauhota muffinipelti. Kahvikupit tai paperiset muffinivuoat kelpaavat myös. Paperisia muffinivuokia ei tarvitse voidella.
- Kuori kaksi todella isoa banaania tai nelisen pienempää. Survo banaanit haarukalla ja mittaa muusia tarvittavat 3 dl.
- Lisää banaanin joukkoon fariinisokeri, öljy ja maito.
- Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, peruna- tai maissitärkkelysjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja ripaus suolaa.
- Kaada neste jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin.
- Nosta muffinit 225-asteiseen uuniin. Anna muffinien paistua 5 minuuttia ja napsauta lämpö pois päältä. Anna muffinien paistua vielä noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: jos siihen ei tartu taikinaa, muffinit ovat kypsiä.
sinkkuruoka