Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
4.5.2010
Kirjoittaja on entinen vihreä kansanedustaja, joka puraisee blogissaan päivänpolitiikkaa kerran viikossa.
Jos Suomi olisi Kreikka, osaan kyllä arvata ketkä kavereista ja tovereista olisivat nyrkit pystyssä kadulla vastustamassa kaikkia mahdollisia leikkauksia.
Paavo Arhinmäki reippaimpana vastustaa Kreikan leikkauksia Suomestakin käsin, mikä osoittaa arvostettavaa loogisuutta.
Pääosin nimittäin ne, jotka Suomen tapauksessa vastustavat kaikkia mahdollisia leikkauksia, saneerauksia, uudelleenorganisointeja ja yhdistämisiä, voivottelevat sitä eurorahan hukkaputkea, johon nyt Kreikka-apuja ollaan tuuppaamassa.
Lyhytnäköisesti hoidetusta taloudesta ja ideaköyhästä elinkeinopolitiikasta kärsivät yleensä kaikki ja ensimmäisinä pienituloiset. Tämä sääntö pätee niin kuntien valtionosuuskeskusteluun kuin Kreikan tapaukseenkin.
Yhtä säännönmukaisia ovat kuullut argumentit kulujen vähentämistä vastaan: sivistysvaltiolla ei ole varaa luopua mistään, sillä kaikki perusasiat ovat sivistysvaltion merkkejä ja kaikki asiat ovat jollekin perusasioita.
Sivistysvaltion merkki –argumentin lisäksi varsinkin sisäisissä keskusteluissa ja facebook-todellisuudessa pätevä väite on syyttää kaikkia leikkauksia oikeistolaisiksi ja kiittää vastustajia vasemmistolaisiksi. Ei ihme, että vasemmistolaisuus alkaa näyttäytyä muutosvastarinnan ilmentymänä uuden maailman luomisen sijasta.
Voi olla, että maailma ei romahda, jos kaksi kirjastoa yhdistetään niin, että yhden seinät sulkeutuvat, mutta toisien seinien sisään saadaan ostettua enemmän kirjoja. Voi olla niin, ettei nuoriso vajoa turmioon, jos yksi koulu lakkautetaan, jos kuitenkin bussilla ja pyörällä on hyvät kulkuyhteydet seuraavaan.
Romahtava talous ei toivottavasti ole sivistysvaltion merkki ja vasemmistolaisen politiikan tulos.
Vaikka väärää säästämistä on kaikki sellainen politiikka, joka synnyttää uusia ilkeitä kuluja tulevaisuudessa lasten luokkayhteiskunnan, syrjäytymisen ja kaiken muun kamalan seurauksena, joskus on vain sellainen tilanne, että säästää pitää.
Silloin kannattaa käyttää energiaa siihen, että tulevaisuudessa tuloja olisi enemmän. Näin ei jatkossa tarvitse säästää niin paljon.
Tweet