Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Luomusotilaat takaisin

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

29.8.2014

Vesa Sisättö

Sodankäynnin robotisoituminen on piinannut ihmiskunnan tilasta huolestuneiden kansalaisten mieliä viime vuosina. Tilastojen mukaan yhdessäkään maapallon 1047:sta käynnissä olevasta konfliktista ei enää käytetä aitoja ihmissotilaita. Luonnonmukaiset taistelijat ovat joutuneet antamaan tietä robottilennokeille, -panssareille ja -torpedoille, jotka ottavat mittaa toisistaan maalla, merellä ja ilmassa.

”Robottisodankäynnin yleistyminen on huolestuttava ilmiö. Täysbiologinen luomusotilas kuluttaa huomattavasti vähemmän uusiutumattomia luonnonvaroja ja korjautuu melko hyvin itsestään, elleivät vauriot ole pahoja”, väittää koordinaattori Wiste’i ”Ohne Beat” California Maailman luomuliitosta.

”Me olemme huolissamme sotimisen traditioiden katoamisesta. Missä ovat kunnia, rohkeus, hienot mitalit ja univormut? Kyllä tulevienkin ihmispolvien pitää saada kokea se riemu, jonka sotaan marssiminen sytyttää rintaan. Jouluksi kotiin!” julistaa Pontefic-Militaria Rambbambam Aidon Sotimisen Puolesta ry:stä. Myös rauhanliike on herännyt vaatimaan luomusotilaiden paluuta.

”Jos ihmiset oikeasti riskeeraisivat henkensä taistelutantereella, varmasti mietittäisiin kahdesti syitä, joiden vuoksi soditaan. Tuntuisihan se nyt täysin absurdilta antaa henkensä jonkin maakaistaleen tai historiallisen ’vääryyden’ oikaisemisen vuoksi. Sodat loppuisivat siihen paikkaan, jos joku kuolisi niissä oikeasti!” väittää Raija ”One Tumultuous Pablo” Taivaanrannansieni Rauhaa Perkele -yhdistyksestä.

Eristynyt Amazonin heimo otti yhteyttä muuhun maailmaan

Nettikauppa Amazonin uumenista on löytynyt heimo, joka toivoo pikaisesti apua elinolojensa kohentamiseen. Lähinnä erikoistarjouksilla ja Free shipping -kampanjoilla elänyt ihmisryhmä on pitänyt keskenään yhteyttä tuotekommenttiketjuissa. Heimolla on lukuisia lapsia, jotka ovat saaneet alkunsa nettikaupan hedelmöityshoitopalveluiden kautta.

”Heimon jäsenillä on nyt rahat loppu ja nettiyhteyden katkaiseminen lähellä. Tätä tilannetta heidän kulttuurinsa ei kykene käsittelemään”, kuvailee heimoa tutkinut antropologi Feral Delilah Nixön.

”Tällaiset puhtaan datanatiivit yhteisöt, jotka osaavat elää sopusoinnussa nettikaupan monimuotoisen ympäristön kanssa, vaativat erityistä suojelua. He ovat meidän vastuullamme. Olen aloittamassa joukkorahoituskampanjaa heimon pelastamiseksi”, Nixön kertoo.





Viite