Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Seitsemän miehen vaalit

13.1.2015

Annakaisa Suni

Käyttäjän Annakaisa Suni kuva
Tasavalta-blogi seuraa kevään eduskuntavaaleja.

Alex, Antti, Timo, Juha, Paavo, Ville, Calle ja Päivi kilpailevat tänä keväänä siitä, kenellä on paras ideologia.

Puheenjohtajakahdeksikon viimeinen tv-kohtaaminen ennen vaalikevään alkua oli Ylellä marraskuun lopussa. Keskustelua kommentoivat Ylen Pekka Ervasti ja Helsingin Sanomien Marko Junkkari.

Keksin väittelyä katsoessani huvikseni muutamia asiantuntijoita, jotka ovat lisäksi naisia. Haluaisin ruutukommentaattoriksi esimerkiksi Reetta Rädyn, STT:n Johanna Vesikallion, MTV:n Mari Haaviston tai Hufvudstadsbladetin Susanna Ginmanin. Tutkijoista kuuntelisin esimerkiksi Mari K. Niemeä Turun yliopistosta ja Anu Koivusta Tukholman yliopistosta.

Miestoimittajissa ja -tutkijoissa ei ole mitään vikaa, mutta heidän mielipiteensä on kuultu jo moneen kertaan. Asiantuntijanaisia on tietysti paljon enemmän kuin nämä ensimmäisenä mieleen tulleet – olisi hienoa, jos lukijat voisivat lisätä heitä kommentteihin.

Tämä vaaliblogi on siinä mielessä feministinen, että siinä uskotaan, että miehet ja naiset eivät ole yhteiskunnassamme tasa-arvoisessa asemassa, ja yritetään tehdä asialle jotain. Naisille kuuluu puolet vallasta – ei yksi kahdeksasosa.

Puoluejohtajien ja asiantuntijoiden sukupuolijakauma on kiinnostava, mutta ei kerro vielä paljoakaan tavoitellusta politiikasta. Päivi Räsäsen mahdollisuus päästä puoluejohtajaksi ja ministeriksi on tasa-arvotyön tulos. Päivi Räsänen taas tekee työtä tasa-arvoa vastaan.

Feministeiksi itseään kutsuvat puoluejohtajista ainakin vihreiden Ville Niinistö, sosialidemokraattien Antti Rinne ja vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki. On kiinnostavaa nähdä, miten he ja muut puoluejohtajat tuovat tasa-arvoasioita esiin vaalikampanjassa.

eduskuntavaalit 2015  eduskuntavaalit  tasa-arvo 





Viite