Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Merenelävä kasvimaalta? Oranssi väri, sopiva koostumus ja savuaromi huijaavat makuaistia tehokkaasti.
1.12.2016 11.48
VUOSI 2016 on ollut loistava vuosi vegaaneille. Ensin tulivat Nyhtökaura ja Härkis, ja pian perässä seurasivat Saarioisten ja Kotipizzan vegaaniset lätyt. Loppuvuoden puhutuin ruoka Facebookin suositussa Sipsikaljavegaanit-ryhmässä on kuitenkin kylmäsavulohimainen porkkana.
Resepti on ilmeisesti julkaistu alun perin jo maaliskuussa 2015 Olives for dinner -vegaaniblogissa, mutta tänä syksynä se on lähtenyt leviämään Suomi-vegaanien riveissä kulovalkean tavoin. Alkuperäisessä reseptissä porkkanalohi on sämpylän täytteenä, mutta sipsareissa se on löytänyt tiensä sushi-rulliin, levitteeseen sekä useimmin klassisen ruis- tai saaristolaisleivän päälle.
Suolapedissä kypsennetty porkkana kuoritaan, leikataan ja marinoidaan. Lopputuloksena on hämmästyttävästi kylmäsavulohta muistuttava herkku.
Juomasuositus: Sipsikaljavegaani valitsee tietysti
kaljan, mutta joulupöydän alkupalana tarjottavan
lohileivän kaveriksi sopii myös akvaviitti. Harmillisesti
Alkon valikoimista ei löydy luomuakvaviittia.
Eli jos ruotsalaiset serkut eivät ole tulossa
jouluvisiitille, voit tarjota snapsit luomuvodkasta.