Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

freeimages.com

Kieltomerkki.
freeimages.com

EU jahtaa paperittomia siirtolaisia kahden viikon ajan

17.10.2014 14.30

Kati Pietarinen

EU:ssa on parhaillaan käynnissä unionin laajuinen operaatio Mos Maiorum, jossa etsitään paperittomia siirtolaisia. Operaation tavoitteena on erityisesti selvittää siirtolaisten liikkumista Schengen-alueen sisällä, esimerkiksi Etelä-Euroopasta kohti pohjoista.

Operaatio kestää kaksi viikkoa, ja siihen osallistuu 20 000 poliisia. Saksalaisen Heise-nettilehden mukaan ratsiat kohdistuvat maiden rajojen lisäksi rautatie- ja bussiasemille sekä valtateille.

”Se, että EU-jäsenmaat hyväksyvät näin suuren ratsian voi johtaa siihen, että jotkut vainoa pakenevat ihmiset joutuvat vankilaan ja heitä kohdellaan kuin rikollisia. Tämä on pakolaisten suojelun vastakohta”, vihreiden EU-parlamenttiryhmän varapuheenjohtaja Ska Keller toteaa tiedotteessaan.

”Sen sijaan, että pakolaisia ja siirtolaisia jahdataan kuin rikollisia, meidän tulisi siirtyä kehittämään lisää laillisia ja turvallisia saapumistapoja”, Keller toteaa.

Vastaavia operaatioita järjestetään kaksi kertaa vuodessa kulloisenkin EU-puheenjohtajamaan sisäministeriön johdolla. Viime joulukuussa vastaavassa operaatiossa otettiin kiinni 10 459 siirtolaista, joista yli kolmannes oli syyrialaisia.




Viite