Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Joukkorahoitettu ravintola aikoo vääntää hävikistä herkkua

5.2.2016 8.21

Riikka Suominen

Helsinkiin avataan pian ravintola, jonka annokset valmistetaan hävikkiruuasta.

From Waste to Taste -niminen hanke hakee nyt joukkorahoitusta ravintolakonseptiin. Ravintolan raaka-aineet tulevat ruokakauppojen hävikistä, kalastajilta saadaan muuten rehuksi päätyvää pikkukalaa ja lihanjalostuksesta ylijääviä ruhonosia.

Tavoitteena on löytää sopiva ravintolatila Kallion tai Sörnäisten alueelta.

”Siellä asuu potentiaalinen asiakaskunta”, hankkeen vetäjä Johanna Kohvakka sanoo.

Kokit ovat ammattilaisia, mutta muu henkilökunta rekrytoidaan vaikeasti työllistyvistä. Tätä varten hanke on saanut vuoden rahoituksen Euroopan sosiaalirahastolta. Sijainnista riippuu, onko ravintola auki iltaisin.

Viranomaiset ovat suhtautuneet ravintolaan myönteisesti.

”Lupakäytännöt ovat helpottuneet. Noudatamme tarkasti Eviran ohjeita emmekä käytä päiväysvanhoja tuotteita”, Kohvakka kertoo.

Annokset ovat suunnilleen normaaleissa lounashinnoissa.

”Meillä raaka-ainekulut ovat muita pienemmät, mutta logistiikkakulut puolestaan suuremmat. Lisäksi hinta vaikuttaa ruuan arvostukseen”, Kohvakka sanoo.

Joukkorahoituksesta on kasassa reilu puolet. Jos joukkorahoitustavoite ei täyty, avaa porukka silti keväällä pop up -ravintolan.




Viite