Herne-sundal ja jugurttiohra
3.4.2009 13.55
Saara Törmä
4 hengelle yhteensä 1,55 €.
Herne-sundal
-
2,5 dl kuivattuja (luomu)herneitä
- 1 iso sipuli (250 g)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl curryjauhetta
- 1 tl suolaa
- (1 rkl kookoshiutaleita)
Jugurttiohra
- 2,5 dl esikypsennettyjä
- rikottuja ohrasuurimoita
- 1 tl suolaa
- 1 dl kermaviiliä tai ruokajogurttia
- Liota herneitä vedessä yön yli.
- Vaihda vesi ja keitä noin 30 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä, mutta pysyvät vielä hyvin kasassa.
- Keitä ohrarouhe kypsäksi odottaessasi herneiden kiehumista.
- Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulit pehmeiksi.
- Lisää pannulle curryjauhe ja kääntele.
- Kumoa joukkoon valkosipulit ja valutetut herneet.
- Kääntele, kunnes herneet ovat kuumia.
- Mausta herne-sundal suolalla ja omantunnon mukaan myös kookoshiutaleilla. Kustannus on laskettu mukaan annoksen hintaan.
- Valuta kypsä ohra lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan.
- Sekoita joukkoon suola ja kermaviili tai ruokajugurtti. Nauti.