Vietnamilais-suomalainen kaalisalaatti
3.10.2008 9.33
Saara Törmä
Suppilovahverosaalis sopii myös kansainvälisiin keitoksiin. Vietnamilaisvaikutteisen salaatin voi valmistaa jo edellisenä päivänä.
4–6 annosta
- 1 kg kaalia
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 2 tl–1 rkl suolaa
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 300 g suppilovahveroita
- 1/2 rkl soijakastiketta
- 1 dl sitruunamehua
- 3/4 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl inkivääriä raastettuna
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- kuivattua tai tuoretta, silputtua chiliä maun mukaan
- 1 ruukku korianteria silputtuna
- Leikkaa kaali, sipuli ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. Lisää suola ja sekoita.
- Survo kaaliseosta hetki esim. perunasurvimella, jotta kaali notkistuu.
- Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla paistinpannulla, kunnes siemenet tuoksuvat ja kuulet niiden poksahtelevan.
- Revi suppilovahverot kahtia ja siirrä paistinpannulle. Paista sienet kuiviksi ja mausta soijakastikkeella. Anna jäähtyä hetki.
- Sekoita kaaliseoksen joukkoon seesaminsiemenet, sienet, sitruunamehu, öljy, sokeri, inkivääri, valkosipuli ja chiliä maun mukaan.
- Anna salaatin maustua kylmässä vähintään 1/2 tuntia. Lisää lopuksi korianteri.
Salaatin seuraksi sopii esimerkiksi rapeaksi paistettu seitan. Katso seitanin ohje täältä.